Pomidoras

Žemaūgė, derlinga, pamėgta daržininkų mėgėjų smulkiavaisių pomidorų veislė. Skirta auginti vazonuose kambario sąlygomis ir balkonuose. Krūmai kompaktiški. Vaisiai apvalūs, skaisčiai raudonos spalvos, iki 30 g svorio. Tinka vartoti šviežius ir konservuoti. Geriausiai auga + 22-24 °C temperatūroje.

Daržinis augalas, vedantis raudonos (yra veislių vedančių geltonos, juodos) spalvos, mėsingus, sultingus uogos tipo vaisius.
Nors biologine prasme pomidorai yra vaisiai, kasdieniniame kontekste priskiriami daržovėms.
Pomidorų vaisiai naudojami garnyrams, salotoms, mišrainėms, konservuojami, naudojami gaminant pomidorų kečupą.
Pomidorų tėvynė – Pietų Amerika, Andų aukštikalnės. Pradžioje jie auginti Senovės Peru civilizacijų, vėliau pateko į Mezoameriką. Actekai juos vadino nah. tomatl – „išsipūtusiais vaisiais“. Šiuo žodžiu pomidorai dabar vadinami daugelyje pasaulio kalbų. Kas pomidorus atgabeno į Europą nėra žinoma – vieni sako, kad Kortesas, kiti – kad Kolumbas. Europos literatūroje pirmą kartą minimi 1544 m. botaniniame žinyne, kur vadinami pomo d’oro (italų kalba – „auksinis obuolys“). Iš šio žodžio kilo lietuviškas žodis pomidoras. Palaipsniui pomidorai pradėti auginti visame pasaulyje, išvesta įvairių veislių – nuo nedidelių uoginių pomidorų (panašių į augintus Meksikoje) iki sveriančių virš 0,5 kg.