Braškės

Braškės – vasaros uogos, kurių nestinga Lietuvoje. Jos pasižymi ryškia raudona spalva, o pačios uogos yra pakankamai didelės ir sultingos. Pasaulyje yra daugiau nei 600 braškių veislių. Tai yra vienas populiariausių sveikų ir atgaivinančių skanėstų planetoje. Bet ar žinojote, kad ši uoga taip pat turi ir gydomųjų savybių? Žemuogės (laukinės braškės) gydymo tikslais buvo naudojamos nuo senovės Romos laikų, pavyzdžiui uždegimo mažinimui, karščiavimui, kvėpavimo sutrikimams, podagrai ar net gydant nuo inkstų akmenų.

Braškių nauda sveikatai:

Dažnas vaisių, uogų ir daržovių vartojimas turi begalinį poveikį jūsų sveikatai. Šių maistų produktų vartojimas siejamas su sumažėjusia rizika susirgti vėžiu, diabetu ir širdies ligomis. Todėl kuo daugiau naudosite šių maisto produktų, tuo rizika susirgti šiomis ir daugeliu kitų ligų, bus mažesnė. Be vis to jūs sumažinsite bendrą ankstyvos mirties riziką, būsite energingesni, palaikysite sveiką kūno svorį ir padėsite savo odai ir plaukams išlikti gražiems ir saugo organizmą nuo priešlaikinio senėjimo.

Antioksidantų gausa:

Atlikti tyrimai parodė, kad braškėse yra daugybė organizmui vertingų antioksidantų, vitaminą C ir kt.  Antioksidantai yra vieni iš svarbiausių maistinių medžiagų, kurie gali apsaugoti nuo laisvųjų radikalų žalos ir organizmui sukeliamo oksidacinio streso.