Turizmas

KIRVIO KOŠĖ

Turbūt pamenate tokią pasaką apie seną namo grįžtantį kareivį ir šykštuolę senę, kurios namuose nakčiai apsistojęs tas apsiėmė išvirti košę „iš kirvio”. Aišku, šykštuolė buvo smalsi, jai labai parūpo toks pigus valgis, dėl to kareivio prašoma, ji jam nešė čia kruopas, čia druską, čia lašinius spirgučiams, norėdama pamatyti, kaip tas stebuklas daromas… Gamtoje, žygyje ar namuose… visada skaniausia ir originaliausia košė gaunasi iš to, ką turime po ranka, kaip toj pasakoj: iš likučių įvairių kruopų, makaronų, daržovių, prieskonių ir t.t. Vienai stiklinei (250 ml) kruopų reikia keturis kartus daugiau vandens, t. y. 4 stiklinių.

Autorė – mokytoja Birutė Petraitienė

VAIZDO PAMOKĖLĖ, KAIP IŠSIKEPTI BULVES LAUKE

Autorė – mokytoja Birutė Petraitienė

LAUŽO KŪRIMO YPATUMAI (BANDYTI TIK SU SUAUGUSIŲJŲ PRIEŽIŪRA)

Autorė – mokytoja Birutė Petraitienė